Wat is de ideale temperatuur in huis?

Natuurlijk hangt de ideale temperatuur in een huis af van vele parameters. Toch zijn hier enkele "ideale" gemiddelde waarden om naar te streven voor elk type kamer in je huis.

1. 16 tot 18°C voor slaapkamers, de inkom en de toiletten

Het lijkt koud, maar in een slaapkamer is het best niet warmer dan 16°C. Het zal je energieverbruik aanzienlijk verlagen en je zal beter slapen. Afhankelijk van je gevoeligheid kan je gaan tot max. 18°C.

In een hal of toilet is 17 tot 18°C voldoende.

2. 19 tot 20°C voor de leefruimtes

Voor woonkamers is 19° C ideaal. Niet "comfortabel" genoeg? Dan is 20° C ook goed. Deze temperaturen zijn van toepassing voor de keuken, eetkamer en woonkamer. Of voor kamers zoals een kantoor bijvoorbeeld.

3. 22°C voor de badkamer

In een badkamer is 22°C de ideale temperatuur om geen kou te moeten lijden als je uit de douche of het bad stapt. Het is evenwel niet nodig om de badkamer de hele dag te verwarmen, al moet je wel steeds boven 16° C blijven om het risico op condensatie te beperken.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼