5 tips om duurzaam te wonen

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer uit de pers te slaan. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dan ga je voor duurzaam wonen! Met deze 5 tips zet je alvast een flinke stap in de goede richting.

Breng je energieverbruik omlaag

Niet alleen spaar je er aardig wat geld mee uit, je verkleint ook je ecologische voetafdruk. Beperk voornamelijk je gasverbruik. Woon je in een oude woning, zorg dan dat je je woonst goed isoleert. Je kunt ook apparaten die op gas werken vervangen door toestellen die op elektriciteit werken.

Gebruik gerecycleerd materiaal

Ga je verbouwen? Kies dan voor gerecycleerd materiaal. Met een hippe term heet dit tegenwoordig circulair bouwen. Door te bouwen met materiaal dat je hergebruikt is er uiteindelijk geen afval meer. Er zijn tegenwoordig al heel wat materialen die gerecycled worden en waar je dus gebruik van kunt maken.

Ga voor biobased

Biobased leunt aan bij circulair materiaal, maar is niet hetzelfde. Biobased materiaal is samengesteld uit natuurlijke materialen. Denk daarbij aan hennep, schapenwol en houtvezel. Al deze materialen vergaan uiteindelijk weer in de natuur.

Wek je eigen energie op

Door te kiezen voor zonnepanelen kun je voor een stuk zelfvoorzienend worden. Tegenwoordig zijn er ook apparaten verkrijgbaar die hun eigen energie opwekken, misschien het overwegen waard.

Kies voor ecodesign

Natuurlijk heb je ook het interieur van je woning te vullen. Dit doe je door te kiezen voor ecodesign. Kies voor kurk, kokos en bamboe. Ga voor 100% natuurlijk in je interieur. Er zijn tegenwoordig merken en materialen zat die natuurlijk zijn. Je hoeft echt niet in te boeten aan stijl en comfort.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼