5 tips om slim je terrasverwarming te kiezen

Genieten van het zonnetje op je terras is heerlijk, maar ‘s avonds kan het in ons landje aardig afkoelen.

Terrasverwarming is dan ook mooi meegenomen wil je de avonden net wat langer rekken. Wij geven je alvast 5 tips mee om je terrasverwarming te kiezen.

Tip 1: Pas je verwarming aan het type van je terras aan

Zit je met een open terras of woon je in een appartement met een overkapt terras? Het type terras waarover je beschikt speelt een rol bij de keuze van je verwarming. Bij een volledig afgesloten terras werken heaters met een lange golf het beste. In een open ruimte kies je dan weer beter voor gas- als elektrische terrasverwarmers die stralingswarmte afgeven. Stralingsverwarmte verwaait niet, waardoor dit perfect geschikt is voor een open terras;

Tip 2: Vast of mobiel

Heb je een vast terras en een plekje waar je vaak zit, dan kan een vaste terrasverwarming een oplossing bieden. Een mobiele heater is dan weer verplaatsbaar wanneer u over meerdere terrassen beschikt en/of niet zoveel buiten zit. Met een patioheater op gas beschik je over de ultieme flexibiliteit.

Tip 3: Denk op voorhand na over je type terrasverwarming

Ben je gek van een terrasverwarmer op gas of zweer je bij elektriciteit. Het is handig als je al op voorhand bij het bouwen of verbouwen de nodige regelingen treft. Dit kan het aanleggen van een gasleiding zijn of het voorzien van elektriciteit.

Tip 4: Gas is goedkoper

Als je het zorgvuldig gaat natellen gaat gas in het gebruik altijd voordeliger zijn dan een terrasverwarmer op elektriciteit. De installatiekosten liggen dan vaak weer hoger bij een gasinstallatie. Particulieren die hun terrasverwarming weinig gebruiken zijn dan alsnog vaak voordeliger af met een elektrische verwarming.

Tip 5: Plaats meerdere modellen

Beschik je over een groot terras, dan is het vaak interessanter om meerdere terrasverwarmers te voorzien in plaats van één exemplaar met veel vermogen. Bij hangende terrasverwarmers moet je toch rekening houden met een tussenafstande van zo’n 70 cm.

Nog enkele snelle tips:

  • Zet je terrasverwarmers bij voorkeur uit de wind, zo blijft de warmte langer hangen.
  • Heb je staande verwarmers, zorg dan voor exemplaren met omvalbeveiliging.
  • Een afstandsbediening kan heel handig zijn.
✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼