Een houtkachel in huis: 3 nadelen om rekening mee te houden

Koning winter is langzaam maar zeker in aantocht en meer en meer Belgen gaan op zoek naar verschillende alternatieven om hun energieverbruik te verlagen. Een van de meest voorkomende is de installatie van een houtkachel. Een goed idee… of niet?

1. Plaats genoeg?

Een houtkachel is geen compact toestel en mag ook niet tegen een muur worden geïnstalleerd. Er moet dus voldoende ruimte zijn voor de kachel zelf, maar ook voor het hout dat je moet opslaan (en dat droog moet blijven!).

2. Alles verwarmen? Nee…

Een houtkachel wordt over het algemeen behoorlijk warm, al kan je er doorgaans niet je hele huis mee verwarmen. De bestaande installatie verwijderen, is dus niet aan de orde. Denk maar aan de badkamer die op temperatuur moet blijven…

3. Het onderhoud…

… is ontmoedigend voor sommigen, vooral voor zij die gewend zijn aan gas- of mazoutverwarming. Een houtkachel vereist nu eenmaal een regelmatige reiniging (assen, glas, schoorsteen) om de efficiëntie en de veiligheid van het toestel te verzekeren.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼