Bijzonder: barbecue het hele jaar door met deze houtkachels!

Verschillende kachelproducenten zijn op het idee gekomen om een barbecue-installatie in te bouwen. Ideaal om het hele jaar door te genieten van dit zomerplezier!

PoĆŖle Ć  bois et barbecue
Tim Bish

Hoewel de belangrijkste functie van een houtkachel het leveren van warmte is, kan het gebruik van die kachel als barbecue in de winter heel aangenaam zijn. Je hoeft op die manier niet te wachten tot de zomer om te genieten van heerlijk gegrilde maaltijden! Bovendien zou barbecueƫn op een houtkachel gezonder zijn dan op een traditionele houtskoolbarbecue. Dit komt omdat het eten voor de vlam wordt geplaatst en niet boven de gloeiende kolen. Het voedsel gaart door straling en wordt niet zwartgeblakerd door het vet dat brandt als het op de kolen valt.

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk verloren gaat, combineren deze moderne houtkachels een hoge energie-efficiƫntie met een modern ontwerp. Ze kunnen in alle soorten interieurs worden geplaatst, van de meest moderne tot de meest traditionele, en passen perfect in de ruimte. Bovendien geeft een houtkachel een niet te evenaren gevoel van warmte en een aangenaam zicht op het verbrandingsproces, waardoor een unieke sfeer wordt gecreƫerd. Deze oplossing is dan ook een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.

KACHELS MET GEƏNTEGREERDE OVEN

Koken in een houtoven maakt het mogelijk om gerechten te bereiden die een bijzondere smaak hebben. Een aantal fabrikanten kwamen op het goede idee om de warmteproductie voor een huis te koppelen aan de mogelijkheid om op de ouderwetse manier te koken. De geĆÆntegreerde oven maakt vele bereidingen mogelijk: brood, gebak, pizzaā€™s enzovoortā€¦ De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sommige kachels hebben zelfs een zeer praktisch vak om borden warm te houden. Het spreekt voor zich dat deze oven alleen kan worden gebruikt wanneer de kachel gebruikt wordt, tijdens het ā€˜verkeerdeā€™ seizoen dus. Het belangrijkste voordeel is dat deze kachels een interessant alternatief biedt voor barbecueliefhebbers, die op die manier zowel in de winter als in de zomer kunnen smullen. Een kachel met ingebouwde barbecue heeft alles om de ster te worden van avonden met vrienden of familie. Dit geldt vooral voor kachels die warmte opslaan in hun massa en die weer verdelen door warmtestraling.

āœØĀ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in BelgiĆ« te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak.Ā šŸ Ā šŸ”Ā Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen!Ā šŸŽÆĀ šŸ”Ā šŸ’¼