De redenen om van verwarmingsketel te veranderen

Nee, echt koud is het nog niet geweest, een reden te meer om misschien preventief de vervanging van je verwarmingsketel te overwegen. Maar wat zijn nu eigenlijk de redenen om te veranderen en wanneer doe je dat het best? Enkele tips op een rijtje!

Ouder dan 15 jaar

Is je ketel ouder dan 15 jaar, dan zijn er ongetwijfeld modernere en zuinigere exemplaren op de markt. De technologie evolueert en de toestellen worden steeds efficiënter. Toestellen van deze leeftijd hebben meestal geen al te hoog rendement en zorgen voor flink wat vervuiling.

Wist je trouwens dat heel wat oudere verwarmingsketels te krachtig zijn, zeker als je net verbouwd hebt? Goed geïsoleerde woningen hebben immers een minder krachtige ketel nodig. Wil je op iets langere termijn besparen en ecologisch de juiste keuze maken, denk dan zeker eens na over het vervangen van je verwarmingsketel.

Een ander vaak opduikend probleem met oudere ketels die al eens durven haperen is het vinden van wisselstukken. Na x aantal jaar worden deze vaak niet meer geproduceerd en dan kan het moeilijk worden om je ketel nog te laten functioneren.

Stijgt je verbruik en heb je er niet echt een verklaring voor, dan kan het ook de moeite lonen om eens naar je verwarmingsketel te laten kijken. Een onverklaarbare toename kan wijzen op een slechter rendement van de ketel.

Welke brandstof gebruik je?

Vervang je je ketel, dan is dit ook het ideale moment om je brandstof te evalueren. Bovendien wint ook hernieuwbare energie aan populariteit en de keuze op de markt is enorm.

Laat je door meerdere specialisten informeren en maak een toekomstgerichte keuze. In principe gaat een verwarmingsketel best lang mee en dan zit je voor jaren goed. Vernieuw je je verwarmingssysteem, dan kom je vaak in aanmerking voor een aantal premies. Zorg ook hier dat je goed geïnformeerd bent en geen enkele tegemoetkoming mist!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼