Hoeveel kosten fotovoltaïsche panelen op je dak?

Nu de premies als sneeuw voor de zon zijn gesmolten, is het nog interessant om fotovoltaïsche panelen te plaatsen? Toch wel! De prijzen zijn namelijk lager dan ooit…

Een gezin met twee volwassenen en een kind verbruikt gemiddeld ongeveer 3.500 kWh per jaar. Als je evenveel elektriciteit wil produceren als je gemiddeld uitgeeft, moet het maximale rendement van je zonnepanelen ongeveer 15% hoger zijn dan uw verbruik.

Het gemiddelde gezin dat hierboven wordt genoemd, heeft dan ongeveer 14 panelen van 275 Wp per stuk nodig (op een zuidwestelijk gelegen dak). Voor de volledige installatie, inclusief de omvormer en de montage, betaal je tussen de 5.000 en 6.000 euro.

Dit is echter een gemiddelde prijs voor een standaardinstallatie. Als je de exacte prijs van je installatie wil weten, adviseren we om de prijs online te berekenen. Eens dat geklaard is, doe dan zeker mee aan de wedstrijd en probeer een van de 5 gratis* fotovoltaïsche systemen te winnen!

Gemiddeld wordt geschat dat je met fotovoltaïsche panelen 630 euro per jaar bespaart op uw energierekening.

*Installatie met een maximale waarde van € 6000. Meer info en voorwaarden op luminus.be

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼