Dit 100% natuurlijke materiaal is de koning van de isolatie!

We waren het bijna vergeten… Hennep is terug van weggeweest!

PENTAX Image

Hennepwol biedt niet alleen een zeer goede thermische isolatie, maar onderscheidt zich ook door zijn natuurlijke weerstand tegen vocht, waardoor het perfect geschikt is ter isolatie van een woning voor zowel in de zomer als in de winter. Bovendien is hennep ook een luchtreiniger, omdat het CO2 absorbeert en bijna overal kan worden gekweekt. Al deze kenmerken maken het een van de beste isolatoren op de markt.

Rollen of panelen

Hennepwol is verkrijgbaar in twee vormen: isolatieplaten die gemakkelijk te leggen en te snijden zijn, of op rollen. De eerste hebben over het algemeen de voorkeur omdat ze gemakkelijk te monteren zijn, waardoor onder andere koudebruggen worden vermeden. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van 3 tot 19 cm. De rollen zijn verkrijgbaar in diktes van 3 tot 8 cm. Ideaal voor het isoleren van een hellend dak, een vloer, een plafond of een muur.

Ten slotte wordt hennepwol vooral gebruikt voor de warmte-isolatie, maar het is ook een uitstekende akoestische isolator. De kers op de taart: deze is volledig recycleerbaar, irriteert de luchtwegen en de huid niet, heeft geen geur, is bestand tegen schimmels en bacteriën en trekt geen parasieten aan.

En de nadelen?

Hennepwol is bijna perfect, maar kan niet goed tegen overmatige vochtigheid, waardoor het zijn isolerende eigenschappen zal verliezen. Daarom is het niet aan te raden om dit materiaal te gebruiken in zeer vochtige ruimtes zoals badkamers of kelders. Toch kan er een waterdichtingsmembraan geplaatst worden om deze natuurlijke isolatie te beschermen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼