5 alternatieven voor de klassieke radiator

Nu de verwarming bij heel wat gezinnen weer op staat, is het misschien eens tijd om te kijken of je nog wel verder wil met die klassieke radiatoren. Er zijn tegenwoordig immers heel wat alternatieven op de markt. Wij stellen je alvast 5 mogelijke alternatieven voor. Er zijn zeker andere oplossingen mogelijk, maar met deze 5 kom je al een heel eind.

Convectorput

Een convectorput wordt in de vloer verwerkt, waardoor je er visueel minder impact door hebt. Je ziet alleen een rooster, dat gelijk ligt met de vloer. Met deze oplossing verwarm je snel en het laat zich uitstekend combineren met grote glaspartijen of glazen gevels tot op de grond. Convectorputten kunnen in quasi elke vloer en last van stralingswarmte heb je niet, waardoor je gelijkmatiger en efficiënter verwarmt dan met een klassieke radiator.

Designradiator

Wil je geen al te grote veranderingen, dan kan je klassieke exemplaar vervangen worden door een designradiator. Heel wat exemplaren lijken zelfs niet meer op een radiator. Zeker in de badkamer zijn er heel wat prachtige oplossingen verkrijgbaar.

Vloerverwarming

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mrs B (@the_blooming_bungalow)

Een vloerverwarming is zowel elektrisch als met cv-systeem verkrijgbaar. Zowat onder elke harde vloer is vloerverwarming mogelijk en het zorgt voor een egale verspreiding van de warmte. Belangrijk is dat de vloer aan de onderkant goed geïsoleerd is en er kan wel werk bij komen kijken. Logischerwijs is vloerverwarming dan ook vaak duur om te installeren. Gelukkig vergt vloerverwarming niet veel onderhoud eens geplaatst, want makkelijk kom je er niet bij.

Gashaarden

Op zoek naar een charmant alternatief of een bijkomende verwarming die voor de nodige gezelligheid zorgt? Dan kies je voor een gashaard. Tegenwoordig kun je de gashaard al met een smartphone bedienen en afstellen. Hoewel de gasvlammen een steeds mooier vlammenbeeld geven, blijft het een kunstmatige vlam. Let ook op het feit dat een gashaard aardig wat warmte geeft, waardoor een uit de kluiten gewassen exemplaar niet geschikt is voor een kleine ruimte.

Glasverwarming

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par IQ Projects (@iqprojectsuk)

Een minder bekend alternatief waarbij er verwarming zit tussen ramen en glasplaten. Een beetje vergelijkbaar met de verwarming in de achterruit van je wagen. Dit systeem schakelt de koudeval van de ramen uit. Deze oplossing valt ook perfect te combineren met zonnecollectoren. Is het een een vrij zuinige oplossing die zeker zijn nut heeft als centrale verwarming aanleggen moeilijk is en/of je wanneer je last hebt van koude die van de ramen komt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼