Gevelrenovatie: prijzen + advies van een professional!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?

Een gevelrenovatie bestaatuit een reeks behandelingen die de voorkant van het huis opfrissen en het beschermen tegen externe invloeden. Dat wordt meestal gedaan wanneer de gevel beschadigd, vervallen of gebarsten is.

De musts van een geslaagde facelift

Om de gevelrenovatie efficiënt en met de grootste zorg uit te voeren, kunnen we alleen maar aanraden om hiervoor een specialist in het domein in te schakelen en geen algemene aannemer. Enkel een specialist in gevelrenovaties zal de taak goed kunnen uitvoeren volgens de noodzakelijke stappen, te beginnen met een analyse. Tijdens zo’n analyse worden de schade, de algemene staat van de muren en de aangeraden behandelingen bepaald.

Pierre, specialist in gevelrenovaties, legt de procedure uit:

 1. Eerst begint hij met een “schoonmaak van alle elementen van de gevel, met behulp van een hogedrukreiniger, door de gevel te zandstralen of door specifieke producten te gebruiken.
  Prijs: ongeveer 50 euro per m2 voor deze opdracht. Het budget is sterk afhankelijk van de gekozen methode.
 2. Zodra de gevel proper en weer roog is, gaat hij verder met de “herstelling van vervallen elementen. Denk aan barsten herstellen, voegen vervangen, profielen herstellen.
  Prijs: ongeveer 50 euro per m2.
 3. Daarna volgt de “behandelfase gekozen in functie van de omgeving waarin de gevel zicht bevindt.” In de stad of op het platteland, oriëntatie richting het zuiden of het noorden: verschillende producten kunnen gebruikt worden om je gevel te beschermen, denk aan schimmeldodende of bacteriedodende middelen, antivocht of vochtafstotende producten of zelfs een anti-graffiti coating.
  Prijs: over het algemeen rond de 20 à 30 euro per m2.
 4. Op aanvraag kan de professional ook “een reeks afwerkingen doen met verf, plaksel of crepi.
  Prijs: de tarieven variëren heel erg in functie van de gekozen afwerking: van minder dan 20 euro per m2 voor een basisafwerking tot meer dan 150 euro voor gevelbekleding van hoge kwaliteit.

En de voordelen?

Dankzij een professionele gevelrenovatie wordt je gevel weer proper en gezond. Weet ook dat goed onderhouden muren het erosie-effect van regen en wind tegengaan en de detectie van een eventueel waterlek of warmteverlies vergemakkelijken.

Om de resultaten te optimaliseren en je investering te rentabiliseren, kan je ook een analyse van je isolatie laten uitvoeren. Tijdens de werken van de gevelrenovatie kan je namelijk je gevel langs buiten isoleren, waardoor je tot 30% energie bespaart!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼