Dit is waarom de lente het beste moment is voor het onderhoud van je ketel!

De winter is nog maar net achter de rug en we moeten al opnieuw beginnen te denken aan het onderhoud van de verwarmingsketel? Ja! Onze partner Jaimy vertelt ons wat de voordelen zijn van een ketelonderhoud in de lente.

Eerst en vooral moet je weten dat het onderhoud van een ketel niet enkel warm aanbevolen is, maar ook een wettelijke verplichting. Volgens Jaimy is een onderhoud in de lente of in de zomer ideaal om twee hoofdredenen:

  • Het intensief gebruik van de cv-ketel tijdens de winter zorgt voor slijtage, een lagere efficiënte en eventuele (kleine) gebreken. Een goed onderhoud is dus absoluut aangeraden!
  • Als de onderhoudstechnicus problemen of defecten zou vaststellen tijdens het onderhoud, is er nog alle tijd om de ketel opnieuw in orde te zetten voor de winter.

Beperkte vraag

Bovendien is, volgens Google Trends en Jaimy, de lente ook de minst drukke periode voor chauffagisten: de maanden januari, september, oktober, november en december zijn duidelijk drukker.

Je wordt dus sneller geholpen, aangezien chauffagisten over het algemeen meer beschikbaar zijn. Het onderhoud is soms ook goedkoper dankzij promoties die samenvallen met de komst van het mooie weer.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼