Zo kies je nieuwe ramen

Een nieuwe woning of wil je de ramen van je bestaande woning vervangen? Ramen kiezen klinkt eenvoudiger dan het is. Wij zetten alvast een aantal zaken op een rijtje, zodat je weloverwogen nieuwe ramen op de kop kunt tikken.

chassis fenetre

Zorg voor veel licht

Lichtinval kun je in je woning eigenlijk nooit genoeg hebben. Daglicht zorgt voor een goed gevoel. Ook ramen kunnen daaraan bijdragen. Ramen met een smal profiel laten meer licht binnen en de dag van vandaag isoleren deze even goed al ramen met bredere profielen. Tal van fabrikanten bieden ramen aan met smalle profielen. Vaak ogen ze ook een stuk stijlvoller en minder log.

Match je ramen met je woning

Voor veel mensen is een raam een raam, maar niets is minder waar. Je kunt je ramen perfect kiezen in lijn met de stijl van je woning. Grasduin dus zeker eens door het aanbod van verschillende fabrikanten of verdelers. Sommige hebben zelfs een configurator waardoor het nog makkelijker kiezen wordt. Strak, industrieel, eerder klassiek of een andere stijl. Het kan allemaal.

Je nieuwe raam is duurzaam

Heel wat fabrikanten gaan ondertussen al circulair aan de slag. Heel wat ramen zijn volledig recycleerbaar en voldoen toch aan de hoogste normen. Kies voor duurzame ramen die jaren meegaan. In aankoop zijn deze ramen misschien iets duurder, maar dat verdien je razendsnel terug.

Kies in functie van het onderhoud

Houten ramen zijn natuurlijk, maar vergen best wel wat onderhoud. Aluminium en pvc, daar heb je bijvoorbeeld minder omkijken naar. Gepoedercoat aluminium kost al helemaal geen tijd om te onderhouden. Een 4-tal keer per jaar poetsen volstaat ruimschoots. Bovendien zorgt de poedercoating ervoor dat je profielen niet verkleuren door de zon. Elk materiaal heeft zijn voor- en soms beperkte nadelen, dus informeer je goed. Vaak heeft het toch te maken met smaak en die is persoonlijk.

Vergelijk altijd een aantal offertes als je je ramen gaat bestellen. De prijzen durven stevig uiteenlopen en vaak is daar geen objectieve verklaring voor.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼