Goedkope manier om je huis te isoleren

Je woning bijkomend isoleren? Een verstandige beslissing die je onmiddellijk merkt op je energiefactuur. Goed isoleren is niet enkel duurzaam, je bespaart er ook aardig wat geld mee. Wist je trouwens dat er best een aantal manieren zijn om goedkoop je huis te isoleren? Wij zetten even wat tips rond het goedkoop isoleren van je woning op een rijtje.

Dakisolatie

Wil je goedkoop isoleren en wil je een stevig rendement? Dan is het isoleren van je dak een goed begin. Zowat 25% van je warmte ontsnapt immers via het dak. De opties zijn zeer uiteenlopend, maar de goedkoopste manier om je dak te isoleren is via de binnenkant van je dak. Glaswol is daarbij vaak de meest voordelige keuze.

Zoldervloerisolatie

Beschik je over een zolder, dan loont het zeker en vast de moeite de zoldervloer te isoleren. Zo kan je de warmte al tegenhouden voor deze door het dak verdwijnt. Slaap je op zolder, dan moet je hier wel twee keer over nadenken. Want goedkoop isoleren is dan wel leuk, als je bijkomend moet verwarmen in de slaapkamers verlies je je winst.

Spouwmuurisolatie

Door je spouwmuren te isoleren kan je flink wat besparen op je energiekost. Door de ruimte tussen binnen- en buitenmuur te isoleren win je heel wat. Meestal wordt het isolatiemateriaal via kleine gaatjes tussen de twee muren aangebracht. Goedkope isolatie is mogelijk, maar ook duurdere materialen zijn beschikbaar. Glaswol, EPS-parels of PUR-schuim, het kan allemaal.

Vloerisolatie

Met vloerisolatie voorkom je dat koude grond de temperatuur doet dalen. Bovendien voelt een net iets warmere vloer ook aangenamer aan. Al bij al kan je je vloer goedkoop isoleren door ofwel de bovenkant of de onderkant (als je over een kruipkelder beschikt) te isoleren.

Wat is de goedkoopste manier om je woning te isoleren?

De meest interessante en goedkoopste manier om je woning te isoleren? Dat hangt van een aantal factoren af. Bij een open of half-open bebouwing is het al een heel ander verhaal dan bij een rijhuis. Iemand die thuis is in isolatie zal je ongetwijfeld kunnen adviseren en met de goedkoopste manier van isoleren op de proppen kunnen komen. Dit door rekening te houden met je woning.

Premies voor je isolatie

Wil je isoleren nog goedkoper maken? Weet dat er heel wat gemeenten en gewesten premies voorzien om je woning te isoleren. Zeker als je woning al wat ouder is, kom je waarschijnlijk wel voor een isolatiepremie in aanmerking. Op de site www.premiezoeker.be ontdek je alle mogelijke premies.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼