Na-isoleren? Zeker en vast de moeite waard

Net een nieuwe woning op de kop getikt of denk je erover om je bestaande woning te na-isoleren? Verstandig, want na-isoleren is een slimme investering met heel wat voordelen, terwijl ook je levenskwaliteit erop vooruit gaat. Wij geven je een aantal redenen om de stap te zetten en aan het na-isoleren te gaan.

insulation

Comfortabeler wonen door na-isolatie

Te warm in de zomer en te koud in de winter? Met na-isoleren kan je hier alvaste een mouw aan passen. Door de vloeren, de muren en/of het dak te isoleren pak je dit aan en kun je ook tocht en andere kleine ongemakken aanpakken.

Je maakt je woning klaar voor de toekomst

We zullen met zijn allen duurzamer moeten gaan wonen. Bij nieuwbouw moet je rekening houden met het S-peil en daar speelt isoleren een belangrijke rol bij. Ook bij renoveren worden de normen steeds strenger. Vraag zeker even na aan welke normen je woning moet voldoen, want er zijn er heel wat.

Minder betalen aan energie door na-isoleren

Hoe beter de isolatie van je woning, hoe lager je energiefactuur: simpel. Zo is een niet-geïsoleerd dak een lopende rekening die heel wat warmte laat ontsnappen. Na-isoleren leeft je sowieso dus jaarlijks een stevige besparing op.

Premies en subsidies verzachten de investering

Zowat in alle gewesten zijn er nog isolatiepremies van toepassingen. Vraag of kijk dit zeker grondig na, want het zou zonde zijn om premies te laten liggen. Zowat voor alle onderdelen van je woning zijn er wel isolatiepremies en die bedragen kunnen nog steeds aardig aantikken.

Na-isoleren verdien je sowieso terug

Je hebt waarschijnlijk al door: na-isoleren betaalt zichzelf terug. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal kan de terugverdientijd variëren, maar dat je je investering recupereert staat buiten kijf. Zeker nu er nog altijd premies te sprokkelen vallen loont het de moeite om te na-isoleren. Verder zijn de energieprijzen momenteel ook torenhoog en kan je de kosten van je energiefactuur drukken met na-isolatie.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼