Vloerverwarming: waar kun je het plaatsen?

Ga je voor vloerverwarming, dan is het belangrijk om weten waar je vloerverwarming kunt installeren en waar niet. Wij zetten even alle ruimtes in je woning op een rijtje en geven aan waar het wel of niet kan.

Perfect mogelijk in de woonkamer, keuken, hal en het toilet

Eigenlijk kun je op de ganse benedenverdieping met vloerverwarming aan de slag. Houd er wel rekening mee dat je in de keuken onder vaste items zoals het keukeneiland en het aanrecht geen vloerverwarming nodig hebt. Leg dus tijdig de indeling van je keuken vast. Wijzig je je plannen, breng de installateur van de vloerverwarming dan op de hoogte.

Geen vloerverwarming in de slaapkamer

In de slaapkamer heb je in principe geen vloerverwarming nodig. Hier werk je nog het best met radiatoren die je uit en aan kunt schakelen. De enige uitzondering kan een slecht geïsoleerde woning zijn, maar over het algemeen wordt het dus afgeraden.

De badkamer is een must

Vloerverwarming in de badkamer? Uiteraard. Al moet je realistisch zijn: de meeste badkamers krijg je niet voldoende verwarmd met enkel vloerverwarming. Een bijverwarming is dus vaak nodig. Denk aan een bijkomende radiator en/of een handdoekendroger. Een alternatief voor bijkomende elektrische verwarming, wat nefast is voor je E-peil is wandverwarming. Beschouw ook wandverwarming als een extraatje. De meeste mensen installeren wandverwarming dan ook enkel in de douche zelf.

Beschik je over een hal, dan kan je die ook voorzien van vloerverwarming. Anders ontstaat het risico op een koudeval.

Vergeet de vloerisolatie niet

Ga je aan de slag met vloerverwarming, zeker bij oude huizen, dan betrek je er maar beter een specialist me. Voor je het weet heb je te weinig plaats voor de opbouw en kom je in de problemen met de vloerpas. Goede vloerisolatie is ook een must. Zonder deze isolatie gaat de meerwaarde van vloerverwarming volkomen verloren.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼