5 tips om je factuur deze winter te verlagen!

Met de stijgende energieprijzen is dit een van de prangende vragen bij heel wat inwoners: hoe kan je zo goedkoop mogelijk verwarmen komende winter?

Over enkele weken, wanneer de temperaturen frisser worden, zal de neiging om de chauffage aan te zetten zeker terugkomen. Maar met de hoge gas- en elektriciteitsprijzen, is het beter om dat pas zo laat mogelijk te doen en het rendement van je installatie te verhogen. Daarvoor hebben we vijf tips die je zullen helpen om minder te betalen aan je verwarming.

1. Neutraliseer bronnen van tocht

Om de warmte in je huis te houden, moet je elke uitgang versperren. Om die uitgangen te identificeren, kan je een kaars, aansteker of lucifer gebruiken door het gedrag van de vlam of de rook te observeren. Zodra je een tochtgang hebt gevonden, kan je die versperren met de hulp van een tochthond (aan de deur of aan het venster) of, nog efficiënter, met silicone.

2. Nadenken over warmte

Reflecterende folie of panelen of een stuk aluminium achter de radiator zorgen voor een betere verspreiding van de warmte in de woning. De warmte zal niet door de muur geabsorbeerd worden, maar in de ruimte geduwd worden.

3. Niet te hard verwarmen

Radiatoren worden gemaakt om een ruimte te verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 19 graden. ’s Nachts ligt de ideale temperatuur rond de 16 à 17 graden, niet hoger! Het is dus beter om te investeren in een goed deken voor ’s nachts. Dat zal ook je slaap ten goede komen.

4. Kies voor dikke gordijnen en tapijt

De beste manier om warmte in de ruimte te houden, is door het te absorberen! Om een minder goede isolatie te compenseren, kan je beroep doen op dikke gordijnen, die tocht van de ramen zullen tegenhouden, en tapijt op de vloer. Die zal opstijgende kou afremmen.

5. Sluit ramen en deuren

Het kan logisch lijken, maar heel wat mensen vergeten simpelweg hun ramen en deuren te sluiten. Als je een warmte warm wil houden, moet je het eenvoudigweg afsluiten!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼