Vergeet dit niet te doen voor je je pelletkachel vult

Denk je alles te weten over het gebruik van je pelletkachel? Misschien toch niet helemaal! Één eenvoudige handeling die vaak vergeten wordt, kan immers je stookervaring helemaal veranderen. Ontdek hier welke…

pellet

Houtpellets zijn een ecologische en economische keuze om je woning te verwarmen. Maar één aspect wordt daarbij vaak vergeten: het zeven van de korrels.

Waarom pellets zeven?

Pellets worden gemaakt op basis van gedroogde en samengeperste houtresten. Bij de opslag en behandeling produceren ze een grote hoeveelheid stof. Bij verbranding kan dit stof niet alleen ongemakken veroorzaken, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen, maar ook het verwarmingstoestel beschadigen, vooral dan het wormwiel (de aanvoerschroef).

De oplossingen om stof te voorkomen

Er bestaan verschillende methodes om de hoeveelheid door pellets veroorzaakt stof te verminderen:

  1. Gebruik een luchtreiniger: sommige apparaten kunnen meer dan 99,5 % van het fijn stof elimineren.
  2. Ga voor kwalitatieve pellets: kies voor pellets met een vochtpercentage van 6% om overmatige rookontwikkeling en de uitstoot van fijn stof te vermijden.
  3. Zeef de pellets voor gebruik: accessoires zoals de EDA Jura Montania pelletschep zijn ontwikkeld om die taak makkelijker te maken. De gepatenteerde schep is voorzien van een systeem om het stof dat de pellets produceren op te vangen.

Het belang van een regelmatig onderhoud

Naast zeven is het ook belangrijk om je pelletkachel regelmatig schoon te maken. Dit omvat het verwijderen van houtstof, roet en as. Regelmatig onderhoud helpt om de levensduur van het toestel te verlengen en een optimale verbranding te garanderen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼