Een open haard plaatsen bij je thuis: wat kost dat?

Droom je van een open haard in je huis? Ontdek welke stappen je moet zetten, hoeveel dat kost en welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen voor je eraan begint.

fireplace

De verschillende soorten schouwen:

  • Open haard

Dit is de traditionele open haard, die zorgt voor een warme sfeer. Ze wordt gekenmerkt door het ontbreken van een afscheiding tussen de haard en de kamer. Het rendement is echter laag, tussen de 10 en 15%. Je vindt ze voor bedragen tussen de € 1.200 en € 6.500, inclusief plaatsing.

  • Gesloten haard

Dit soort haard heeft een glazen deur, biedt een hoger rendement (70-80%) en een langzamere houtverbranding. Je betaalt tussen de €1.600 en €7.000, inclusief installatie.

  • Inbouwhaard

Dit is een betaalbare oplossing om de verwarmingscapaciteit van een open haard te verbeteren. Het rendement kan oplopen tot 70%. De kosten van de inzethaard alleen variëren van €500 tot €3.500.

  • Gashaard

Gashaarden zijn populair omwille van hun toegankelijke brandstof die voor minder vuil zorgt en een efficiëntie biedt van meer dan 60%. Je vindt dit soort haarden voor prijzen tussen de €1.500 en €5.500, inclusief plaatsing.

  • Haard op bio-ethanol

Maakt gebruik van een schone, milieuvriendelijke brandstof. Het rendement kan oplopen tot 90%. De prijs inclusief installatie ligt tussen €1.200 en €4.500.

Bijkomende kosten die je moet voorzien:

  • Het rookkanaal

Als je er nog geen hebt, moet je voor de kosten van een rookkanaal rekenen op €1.500 tot €3.000.

  • Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je schoorsteen veilig is en goed werkt, moet hij regelmatig worden geveegd. Een veegbeurt kost tussen de €50 en €100 en moet minstens twee keer per jaar worden uitgevoerd.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼