Innovatie: een verkoelende dakpan en zonnecellen… in terracotta!

Studio SKLIM, een bedrijf met Singapore als thuisbasis, heeft onlangs een sterk staaltje van technologisch vernuft voorgesteld. Het project omvat twee innovaties: het Ke-Sol System (KSS) en het Terra-Cooling System (TCS). Wablief? We vertellen je er alles over!

Ke-Sol System

De KSS is een grote stap vooruit in de productie van hernieuwbare energie. Dit systeem van dakpannen, gemaakt van kenafvezels (een in de zomer groeiende plant die voornamelijk in Afrika voorkomt), bevat monokristallijne zonnepanelen en verandert daken in groene energiebronnen.

Terra-Cooling System

Het TCS gebruikt de natuurlijke eigenschappen van terracotta om een efficiënte koeloplossing te bieden zonder daarbij elektriciteit te gebruiken. Dit systeem, dat geïnspireerd is door oude koel- en irrigatietechnieken, doet de binnentemperatuur met tot 6,5°C dalen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼