Thuisbatterijen: een innovatie die ze aanzienlijk veiliger maakt!

Lithium-ion batterijen, een pijler van moderne technologie, zijn alomtegenwoordig in ons leven: van elektrische auto’s tot elektronische apparaten, en natuurlijk ook thuisbatterijen die ons een grotere energieautonomie moeten bieden. Hun ontvlambare potentieel brengt echter een aanzienlijk risico op thermische oververhitting met zich mee, wat kan leiden tot branden of explosies. Er schuilt een oplossing achter de hoek…

battery

De revolutionaire elektrolyt

In het hart van deze innovatie ligt een nieuwe elektrolyt die zichzelf dooft bij oververhitting. In tegenstelling tot traditionele formuleringen, gebaseerd op zeer brandbare organische moleculen, bevat deze nieuwe samenstelling koelvloeistoffen vergelijkbaar met de vloeistoffen die gebruikt worden in brandblussers. Die aanpak voorkomt niet alleen brand, maar garandeert ook de prestaties en toegankelijkheid van de batterij.

Veelbelovende tests

Prototypes uitgerust met deze elektrolyt hebben een opmerkelijk vermogen om warmte uit het systeem af te voeren en zichzelf automatisch te doven bij oververhitting getoond. Bovendien hebben ze een test waarbij er spijkers ingeklopt werden doorstaan zonder vlam te vatten.

Op weg naar een duurzame toekomst

Naast veiligheid opent dit onderzoek ook de weg naar het gebruik van minder dure en overvloedige alkalimetalen, zoals natrium en kalium, als alternatief voor lithium. Die vooruitgang zou de batterijindustrie kunnen revolutioneren door energieopslagtechnologieën veiliger, duurzamer en toegankelijker te maken. De moeite om te volgen dus!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼