Hoe worden je zonnepanelen gerecycleerd?

Welk parcours leggen je zonnepanelen aan het einde van hun levensduur af, van ontmanteling tot recyclage?

solar panel
American Public Power Association

Zonnepanelen, die gemaakt zijn van kostbare materialen zoals glas, aluminium, koper en zelfs zilver, hebben een indrukwekkend recyclingpercentage tot wel 95%. De Europese Unie eist via de WEEE-Richtlijn (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive) dat fabrikanten van zonnepanelen hun verantwoordelijkheid nemen aan het einde van de levensduur van deze producten.

Zodra de zonnepanelen zijn ingezameld, ondergaan ze een mechanische behandeling om de verschillende elementen van elkaar te scheiden. Het aluminium frame, glas en edelmetalen zoals koper en zilver worden vervolgens gerecycled en opnieuw gebruikt in verschillende industriële processen. Aanvullende thermische en chemische behandelingen optimaliseren de recuperatie van materialen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼