De wedergeboorte van een gigant: dit Belgische gebouw is beroemd in Cannes

De renovatie van de hoofdzetel van Royal Belge, die in Cannes in de prijzen viel, gaat bijna meer over de tongen in het buitenland dan hier!

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par BauNetz (@baunetz)

Het voormalige hoofdkwartier van Royale Belge in Watermaal-Bosvoorde, een icoon van Frans-Belgische architectuur uit de jaren ’70, viel in de prijzen op de Mipim in Cannes, een niet te missen evenement voor vastgoedprofessionals. De award, vermeld in het tijdschrift Architectura en bevestigd door het kantoor van Brussels staatssecretaris Ans Persoons, is een erkenning voor de renovatiewerkzaamheden en de transformatie tot een project voor gemengd gebruik.

Van leegstand tot renovatie

Dit kruisvormige gebouw, dat ontworpen werd door René Stapels en Pierre Dufau, bevat 14.000 vierkante meter aan rookglazen gevels die het omringende water weerspiegelen. Het ligt aan de rand van het Zoniënwoud en heeft als bijnaam Fox, een verwijzing naar de vossen en de kleur van de ramen. Het werd in 2019 gered van de sloop dankzij de opname in de Belgische erfgoedlijst. Vandaag, na een volledige renovatie die in 2023 werd voltooid, vind je er een foodmarket, kantoren, een co-working space, een hotel en nog veel meer.

Een duurzame toekomst

Het ‘Royale Belge’-project belichaamt een nieuwe manier van omgaan met architecturaal erfgoed. "Het is moeilijk te geloven, maar amper enkele jaren geleden werden gebouwen als deze nog probleemloos gesloopt," zegt staatssecretaris Ans Persoons.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼