5 tips om het deze winter warm te hebben

Om een koude winter warm door te brengen zonder meer energie te verbruiken dan voorzien, zijn er een paar basisregels die u moet volgen om het rendement van uw installaties te maximaliseren en het warmteverlies te beperken.

1. Ontluchten!

Ontlucht je radiatoren. Dan kan met een eenvoudige schroevendraaier. Eenmaal de lucht uit de radiator verdwenen is, zal het warme water zich beter een weg kunnen banen en verhoog je het rendement van je verwarming.

2. Ruiten reinigen

Om zoveel mogelijk warmte van zonlicht binnen te kunnen halen, moet je ervoor zorgen dat je ramen proper zijn. En als je dan toch bezig bent, kan je ook alle lampen in huis afstoffen: voor meer licht én een langere levensduur.

3. Gordijnen sluiten

‘s Nachts je gordijnen en/of rolluiken sluiten, zorgt ervoor dat de warmte beter binnen blijft.

4. Gaatjes vullen

Een check-up van je raamkozijnen is ook een goed idee. Zoek naar gaatjes of scheurtjes en vul ze op om te voorkomen dat er water of koude lucht binnensijpelt. Dat geldt ook voor huizen met driedubbele beglazing.

5. Voor de gemotiveerden…

Het loont de moeite om de gevels waterdicht te maken om hun ondoordringbaarheid voor regenwater te verbeteren, vocht in de muren te voorkomen en om te voorkomen dat je gevel daardoor beschadigd raakt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼