6 tips om je huis in de winter budgetvriendelijk warm te houden

Heb jij het ook altijd koud? En zeker in de winter? Dan laten we je graag kennismaken met 6 budgetvriendelijke manieren waarmee je je huis warm krijgt en houdt.

Zonder te diep in de buidel te hoeven tasten, want een vermogen uitgeven aan hoge stookkosten, dat is verleden tijd met deze tips. Bovendien zijn steeds meer huishoudens ook bezig met duurzaam wonen, iets dat je met deze tips ook bereikt.

Tip 1 | Ga voor een goede isolatie

Wanneer de basis van je woning niet goed is, dan geef je waarschijnlijk fortuinen uit aan verwarming. Hoe meer een huis geïsoleerd is, hoe beter. Denk hierbij niet enkel aan geïsoleerde muren en plafonds, maar ook aan kleine isolatie oplossingen zoals tochtstrips bij de deuren en ramen, en het sluiten van deuren in en niet verwarmen van ongebruikte kamers.

Tip 2 | Maak gebruik van … de zon!

Er is een onuitputtelijke gratis warmtebron die je thuis kan inzetten: de zon. Ook in de winter verwarmt de zon je huis. Zorg er dus voor dat je raamdecoratie tijdens de zonuren volledig open staat, zodat de lucht in je huis kan opwarmen. Wanneer de zon ondergaat, doe je het best ook je gordijnen weer dicht. Dit extra laagje isolatie kan ervoor zorgen dat het binnen langer warm blijft.

Tip 3 | Radiatoren zoveel mogelijk onbedekt laten

Staat jouw zetel, fauteuil of andere meubels tegen de radiator? Schuif ze dan een stukje op! Plaats ook geen (natte) spullen op de radiator, maar houd ze zoveel als mogelijk onbedekt. Wanneer er minder spullen voor en op de radiator staan, wordt de lucht veel sneller opgewarmd.

Tip 4 | Gebruik de warmte van je oven

Wist je dat het bakken van koekjes en taart je huis warmer maakt? Wanneer je klaar bent met bakken, kan je gewoon de ovendeur laten openstaan zodat de warme lucht verspreid wordt. Anders is het ook maar zonde dat deze ‘resterende’ warme lucht verloren gaat voor niks.

Tip 5 | Kies een warm vloerkleed

Heb je een grote living of andere ruimte in huis waar de vloer eigenlijk altijd koud aanvoelt? Ga dan voor een (hoogpolig) tapijt. Een vloer is namelijk verantwoordelijk voor tot wel 10% van het warmteverlies van een huis. Het loont dus zeker om een vloerkleed te leggen.

Tip 6 | Trek iets warms aan!

Veel mensen zijn geneigd om direct de verwarming een graadje hoger te zetten tijdens koude winterdagen. Niet doen! Trek iets warms aan (een dikke pull, extra sokken of warme pantoffels), het zal je stookkosten besparen en het is ook nog eens beter voor het milieu.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼