Vloerverwarming: de 5 voordelen die je kunnen overtuigen

Vloerverwarming is big business tegenwoordig. Na een opsomming van de nadelen, is het nu tijd om de voordelen ervan te bekijken.

1. Onzichtbaar en plaatsbesparend

Met vloerverwarming heb je geen radiatoren die het zicht verstoren of plaats innemen aangezien het hele systeem onder de vloer ligt.

2. Meer comfort

De warmte wordt zachtjes en gelijkmatig over de hele vloer verdeeld. Dat betekent lekker warme voeten en een kouder plafond.

3. Beter voor de gezondheid én voor de veiligheid

Vloerverwarming veroorzaakt geen luchtcirculatie of tocht, in tegenstelling tot radiatoren en convectoren. Het beperkt zo de verspreiding van stof in de kamer en bestrijdt effectief de luchtvochtigheid in de verwarmde ruimte. Bovendien vormt vloerverwarming geen enkel gevaar voor kinderen en dit in tegenstelling tot een hete radiator of leiding. Weet ook dat de temperatuur van het water dat in de vloerverwarming circuleert tegenwoordig 35 à 40°C bedraagt. Vroeger was dat 60°C en kon je daardoor last krijgen van zogenaamde ‘zware benen’.

4. Lager verbruik

Vloerverwarming verbruikt minder: aangezien de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, kan de ketel op een lager niveau worden ingesteld, met als gevolg dat tot 12% energie wordt bespaard. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, kan je op een minimaal verbruik rekenen. De iets hogere kosten van de aanschaf worden dus uiteindelijk gecompenseerd en meer.

5. Onderhoud?

In tegenstelling tot een conventioneel verwarmingssysteem vereist vloerverwarming geen speciaal onderhoud (behalve voor de ketel) en ook geen stofverwijdering. Het systeem kan zelfs in de zomer worden gebruikt om koud water te laten circuleren teneinde kamers te koelen. Tot slot werkt het net zo efficiënt met een boiler als met een warmtepomp of zonnepanelen, zolang er maar rekening wordt gehouden met een goede dimensionering. Je kan deze systemen perfect combineren.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼