Mazout bestellen: Belgen kiezen het verkeerde moment uit

De gemiddelde Belg bestelt stookolie op het verkeerde moment. Dat was vroeger al zo maar nu nog meer, aldus Sudpresse.

De meeste Belgen plaatsen pas een nieuwe mazoutbestelling als het al koud is buiten. En aangezien we dat dan bijna allemaal in dezelfde periode doen, levert dat wachttijden op die tot 10 dagen en meer kunnen oplopen.

Volgens de firma Pirotte is het koopgedrag anders dan vroeger. In plaats van grote bestellingen te plaatsen, kiezen de meeste Belgen voor het minimum (500 liter) om niet veel geld uit te geven op een korte tijd. Voor leveranciers betekent dat dan weer meer rondes rijden.

Bestellen op het internet is trouwens niet altijd voordeliger. Ene Vincent uit Namen verklaarde aan Sudpresse dat zijn internetbestelling, die "binnen 10 werkdagen" geleverd moest worden, nog eens 10 dagen langer op zich liet wachten. Helaas voor hem bepalen de regels op de site dat "de consument niet het recht heeft om van de aankoop af te zien, en dit volgens artikel 46 §1, 3º LMPC".

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼