Airco: heb je een bouwvergunning nodig?

Met de hittegolven die we de afgelopen jaren gekend hebben en ook nu nog regelmatig zullen meemaken, zijn er steeds meer mensen die airco laten installeren. Maar heb je daarvoor een bouwvergunning nodig?

Als je een airco installeert met een buitenunit, heb je in principe geen bouwvergunning nodig. Maar vraag het voor alle zekerheid toch maar na bij je gemeente, want in bepaalde gevallen geldt er wel een meldingsplicht!

Als je in een appartement woont, wordt de zaak wat ingewikkelder. Zolang je niet raakt aan de gemeenschappelijke delen, ben je normaal gezien vrij om er één te installeren. In het andere geval, als je bijvoorbeeld moet boren in de gemeenschappelijke gevel om de unit te installeren, moet je toestemming vragen tijdens de vergadering van mede-eigenaars en een akkoord krijgen van ¾ van hen. In geval van weigering kan je naar de vrederechter trekken.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼