Hout/pelletkachel: is het onderhoud verplicht?

We weten dat het onderhoud van een verwarmingsketel verplicht is. Afhankelijk van het type ketel en de regio waar u woont, moet het elk jaar, om de twee of drie jaar uitgevoerd worden. Maar hoe zit het met pellet- of houtkachels? Is het onderhoud verplicht wanneer het om bijkomende verwarming gaat?

Ja, het onderhoud van een pellet- of houtkachel is verplicht, jaarlijks zelfs. Sommige kachels herinneren u automatisch aan het onderhoud na een aantal branduren. Bovendien vragen deze toestellen regelmatig onderhoud, zoals de reiniging van de verbrandingskamer (pellets) of de aslade (hout). Dit onderhoud moet om de 5 tot 10 uur gebruik uitgevoerd worden bij de meest voorkomende toestellen. Bovendien moet ook de schouw om de twee jaar geveegd worden. Als u dat zelf doet, vraag dan aan een buur om een foto te nemen, zodat u bewijs heeft in geval van een ongeluk.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼