Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.

Een goede voorbereiding is essentieel

Beginnen verbouwen zonder een goed doordacht plan? Niet doen! Zet alles netjes op papier of werk met vakmensen samen. Teken uit en denk goed na over de indeling en alle noodzakelijke functionaliteiten. Waar zit de deur, waar komen de ramen en welke muren zijn dragend. Er zijn ondertussen heel wat online tools om vrij snel en makkelijk plattegronden te maken.

Vraag indien nodig een vergunning aan

Vaak is voor een aanbouw of uitbouw een vergunning nodig. Controleer altijd even of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Meerdere offertes opvragen

Doe je niet alles zelf, maar werk je met professionals samen? Vraag meerdere offertes aan. Vergelijk niet enkel de prijs, maar bekijk ook enkele gerealiseerde projecten en evalueer de garanties. Ga je met een aannemer in zee, zorg dan dat alles netjes op papier staat. Spreek deadlines af, materialen en een betaalregeling. Ben je niet helemaal zeker, laat er dan een jurist naar kijken.

Verbouw met het oog op de toekomst

Ga je voor een uit- of aanbouw, denk dan steeds toekomstgericht. Kijk wat verder in de toekomst en houdt hier rekening mee. Zo voorkom je dat je na enkele jaren spijt hebt van je realisatie. Houd ook rekening met de nieuwe normen en ga voor duurzaam. Niet alleen wordt dit steeds meer verplicht, je draagt ook je steentje bij aan een betere toekomst en voelt het vaak in een verlaagde energiefactuur.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼