Vastgoedgids

Ontdek onze tips en tricks voor alles wat met vastgoed te maken heeft. In deze categorie leer je alles: van investeren in onroerend goed tot koop- en verhuurprocessen en van woningrenovaties tot verhuistips. Of je nu een eerste koper bent of een ervaren belegger, of je bent gewoon op zoek naar de optimale leefomgeving, onze deskundige artikelen begeleiden je bij elke stap. Met onze expertise binnen handbereik maak je zo op elk moment de juiste keuze.

Aankoop

Aankoop

In deze subcategorie duik je de wereld van de vastgoedaankoop in. Deskundig advies en tips helpen je doorheen het hele traject, of je nu een eerste koper bent of al wat ervaring hebt. Doe de nodige kennis op over zaken als financiering, onderhandelingen, bezichtigingen en juridische aspecten, zodat je je nadien vol vertrouwen de vastgoedmarkt op kan begeven om het huis van je dromen te vinden.

Bouw

Bouw

Deze subcategorie leert je alles over bouwen en constructies. Deskundig advies en tips helpen je bij elke stap van je bouwtraject, van het selecteren van het ideale perceel tot het begrijpen en beheren van de complexiteiten van architectonisch ontwerp, vergunningen en het kiezen van aannemers. Met de nodige essentiële kennis op zak kan je weloverwogen beslissingen nemen, en vergroot je de kans op een soepel en succesvol bouwproces aanzienlijk. Laat onze uitgebreide bronnen je inspireren en bijstaan bij het creëren van de woonruimte waar je altijd al van droomde.

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Blader door onze subcategorie gewijd aan de koopgids voor nieuwbouwwoningen en ontdek essentiële artikelen voor elke toekomstige eigenaar van een nieuwbouwwoning. Leer waar u op zoek moet voordat u koopt: de regelgeving voor nieuwe bouw, fiscale implicaties, prijsschattingen en de nieuwste bouwprojecten. Profiteer ook van informatie over opendeur dagen georganiseerd door vastgoedontwikkelaars. Start met alle benodigde kennis om een geïnformeerd investering in een nieuwbouwwoning te doen.

Investeren

Investeren

In deze subcategorie neem je een duik in de bijzondere wereld van vastgoedinvesteringen. Deskundige tips en advies helpen je je rendement te maximaliseren en je vastgoedportefeuille efficiënt te beheren. De artikelen behandelen verschillende onderwerpen als marktanalyse, investeringsstrategieën, verhuurbeheer en fiscale bijzonderheden. Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, met deze bronnen wordt het een pak makkelijker om je financiële doelen te bereiken met succesvolle vastgoedinvesteringen.

Renovatie

Renovatie

In deze subcategorie ontdek je de eindeloze mogelijkheden van renovatie. Deskundig advies en tips helpen je je huis om te toveren tot een functionele en mooie leefruimte. In de artikels komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals renovatiewerkzaamheden, uitbreidingsprojecten, ruimteoptimalisatie, decoratietrends en ecologische aspecten. Of je nu een beginnende of ervaren doe-het-zelver bent, met deze schat aan informatie kan je meteen aan de slag met renovatieprojecten die de waarde van je onroerend goed verhogen.

Verhuizen

Verhuizen

Deze subcategorie heeft alles in huis om je te helpen settelen in een nieuwe omgeving. Dankzij deskundig advies en tips kan je meteen aan de slag met het organiseren, inpakken en vervoeren van je dierbaarste bezit. Van verhuisplanning tot het kiezen van een verhuisfirma, en van alle administratieve elementen tot het aarden in je nieuwe thuis. Of je nu alleen of met je gezin verhuist, de overgang verloopt vlekkeloos dankzij deze schat aan informatie.

Verhuur

Verhuur

De subcategorie 'Verhuur' is gericht op eigenaren die hun vastgoed willen verhuren. Vind essentiële informatie over wettelijke verplichtingen, rechten en plichten, het beheer van huurders en eigendommen, en praktische tips om de winstgevendheid te maximaliseren en een gezonde relatie met de huurders te onderhouden.

Huren

Huren

Deze subcategorie verzamelt de beste tips voor huurders. Van het zoeken naar je ideale woning tot het tekenen van het huurcontract en het dagelijkse leven als huurder, je leest hier alles over elke stap van het huurproces. Leer onderhandelen met je verhuurder, ontdek al je rechten en verplichtingen en haal zo het meeste uit je huurervaring. Van je eerste huurwoning tot de volgende in een lange lijst: onze bronnen helpen je door de huurmarkt te navigeren en het beste te halen uit je woning.

Verkoop

Verkoop

Deze subcategorie helpt je de verkoop van je onroerend goed te optimaliseren. Profiteer van deskundig advies en tips om je huis of appartement voor te bereiden, te promoten en te verkopen. Verschillende artikels over onderwerpen zoals prijsbepaling, het presenteren van je eigendom, onderhandelingsstrategieën en juridische aspecten loodsen je doorheen het hele proces en helpen je de beste prijs voor je eigendom te krijgen.


Recente artikelen

Wat zijn uw rechten als huurder? – 5 onmiskenbare rechten
Wat zijn uw rechten als huurder? – 5 onmiskenbare rechten

🏠🔑 Ontdek uw onmiskenbare rechten als huurder en hoe u tot 15 mei 2024 15% kunt besparen op uw brandverzekering met P&V. Tips, rechten en besparingen voor huurders.

Een vakantiehuis in Spanje? Je droom start op de Second Home Expo!
Een vakantiehuis in Spanje? Je droom start op de Second Home Expo!

Droom je van een vakantiehuis in Spanje? 🌞🏡 Start je avontuur op de Second Home Expo! Ontdek hoe experts je kunnen helpen van droom tot aankoop. Schrijf je in voor gratis tickets!

Kan je je woning verkopen als je geen postinterventiedossier hebt?
Kan je je woning verkopen als je geen postinterventiedossier hebt?

🏠🗂️ Verkoop je jouw eigendom zonder 'Dossier van latere interventies'? Geen probleem! Leer hoe je dit aanpakt, zelfs zonder het verplichte dossier sinds 2001.

Hoe isoleer je een woning als je niet aan de gevel mag komen?
Hoe isoleer je een woning als je niet aan de gevel mag komen?

🏠🔨 Hoe isoleer je een woning met een beschermde gevel? We vertellen je alles!

Registratierechten in Vlaanderen: een overzicht!
Registratierechten in Vlaanderen: een overzicht!

Ben jij nog mee met de regelgeving rond registratierechten in Vlaanderen? Er is heel wat veranderd de voorbije jaren, maar alles wat je moet weten leggen we netjes uit in een uitgebreide video op onze website.

Hoeveel kost een groendak?
Hoeveel kost een groendak?

Groendaken, een ecologische trend, variëren in prijs afhankelijk van type en omvang. "Extensieve" daken kosten ca. €80/m², terwijl "intensieve" daken kunnen oplopen tot €200/m². Overweeg DIY voor besparing en check gemeentesubsidies tot €30/m²! 🌱

VR breekt door in de bouwsector
VR breekt door in de bouwsector

Bouwen en verbouwen is vaak een gok. Een tekening, renders of een maquette zeggen wel iets, maar niet alles. Virtual Reality biedt dan ook heel wat mogelijkheden.

Wil je een kamer in je huis verhuren zonder de juiste vergunning? Dit moet je weten.
Wil je een kamer in je huis verhuren zonder de juiste vergunning? Dit moet je weten.

Het gebeurt wel eens dat mensen een zolderruimte, een leegstaande kamer of een verdieping van hun huis willen verhuren, terwijl de woning niet vergund is als...

2 zaken die je kan voorstellen aan je aannemer om geen voorschot te moeten betalen
2 zaken die je kan voorstellen aan je aannemer om geen voorschot te moeten betalen

🔨🚫 Tips van onze advocaat om een aanbetaling voor renovatie- of bouwwerken te vermijden: onderhandelingsstrategieën en alternatieve garanties.

4 aandachtspunten als je een woning met een gebrek koopt
4 aandachtspunten als je een woning met een gebrek koopt

🏡🔍 Aankoop van vastgoed en onverwachte gebreken: 4 belangrijke punten over garanties en oplossingen, uitgelegd door een advocaat.

Kan je een huurovereenkomst opzeggen ‘in naam van de koper’?
Kan je een huurovereenkomst opzeggen ‘in naam van de koper’?

🚪📊 Waarom alleen een koper de huur kan opzeggen na aankoop van een verhuurd eigendom?

Brussel: verhuur steeds ingewikkelder?
Brussel: verhuur steeds ingewikkelder?

🏘️ Hervorming in Brussel: eigenaars hebben geen goed oog in het nieuwe systeem voor de registratie van huurcontracten.