Verwarming: moet je de deuren open of dicht laten?

Nu de winter zijn opwachting maakt en de temperaturen steil naar beneden duiken, kan je huis verwarmen een complexe operatie worden. Moet je de deuren open laten voor een betere verdeling van de warmte of ze daarentegen gesloten houden om afkoeling te vermijden?

cold home

De vraag is niet eenvoudig, want alles hangt af van je type verwarming, alsook je gewoontes in huis.

Elektrische of centrale verwarming

In dat geval is het over het algemeen aangeraden om de deuren gesloten te houden om de warmte in de kamer te houden. Ze open laten kan een meerverbruik met zich meebrengen van ongeveer 10%.

Verwarming met hout- of pelletkachel of open haard

In dat geval raden we je aan de deuren open te laten, zodat de warmte zich goed door het huis kan verspreiden. Je zal echter niet kunnen ontsnappen aan het gevoel dat je ‘bakt’ voor de kachel en ‘bevriest’ wanneer je er niet vlakbij bent.

Stel je tenslotte de vraag of het nodig is dat alle kamers dezelfde temperatuur hebben. Om je te helpen bij die vraag, kijk je best eens hier.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼