Wat jij moet weten over PVC ramen en deuren

Toe aan nieuwe ramen en deuren en twijfel je nog over het materiaal? Dan is PVC vast en zeker een valabele optie. Waarom? Omdat er heel wat voordelen aan PVC ramen en deuren verbonden zijn. Welke dat zijn? Wij zetten even wat feiten voor je op een rijtje.

PVC ramen en deuren zijn duurzaam

Heel wat fabrikanten van PVC ramen en deuren zijn de weg voor duurzaamheid ingeslagen. Zo zijn er nu ramen en deuren op basis van calcium en zink, in plaats van lood. PVC ramen en deuren zijn vandaag de dag 100% recycleerbaar en er zijn al enkele fabrikanten die uitpakken met ramen en deuren uit volledig gerecycleerd PVC. Zo wordt er heel wat CO2-uitstoot voorkomen. Als je dan ook nog weet dat PVC ramen makkelijk om te produceren en te onderhouden zijn en dat ze niet geverfd moeten worden, dan blijft de ecologische voetafdruk beperkt.

PVC ramen en deuren kunnen bij elke stijl van woning

Ongeacht de stijl van je woning, je vindt vast wel een model van PVC ramen of deuren dat bij je woning past. De keuze op het vlak van kleuren is enorm, als je wil kun je zelfs een houtlook nabootsen met PVC. Maar ook op het vlak van profielen zelf kun je alle kanten uit. Wat smaller, wat dikker of wat extra tierlantijnen? Bij de speciaalzaak is er keuze te over en je kiest er net die ramen die perfect bij je woning en smaak passen.

PVC ramen en deuren isoleren uitstekend

Het warmteverlies door je ramen kan stevig oplopen. Vaak ontsnapt er tot 15% van de warmte door de ramen. De U-waarde, de waarde die aangeeft hoeveel warmte-energie er verloren gaat door je raam, van PVC ramen en deuren is uitstekend. Dit betekent een fikse besparing op je energiefactuur en een grote verhoging van je wooncomfort. Daarmee zijn ze vaak een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld aluminium ramen. Combineer uitstekende profielen met dubbel- of driedubbel glas en je zit helemaal gebeiteld.

Kies voor kwaliteit

Je merkt het, kiezen voor PVC ramen en deuren kan zeker een optie zijn. Je goed informeren bij een speciaalzaak in ramen en deuren is altijd aangewezen. Kies voor kwalitatieve merken als je een optimale isolatie wil. Vaak zijn het ook de toonaangevende fabrikanten die voorlopen op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid. Het zijn dan misschien niet de goedkoopste PVC ramen en deuren op de markt, maar op net iets langere termijn verdien je deze investering zeker terug.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼