Geconnecteerde airco: waarom springen Belgen er zo op?

We hebben allemaal wel al eens gehoord van een geconnecteerde keuken of een geconnecteerd huis, maar niet iedereen weet dat ook de airco geëvolueerd is. We vertellen je er alles over!

Climatisation

Niemand ontsnapt er nog aan: sinds enkele jaren blijft de markt van geconnecteerde spullen groeien, en ook airco’s blijven niet achter. Fabrikanten wedijveren om eenvoudige airco’s aan te bieden die je met een smartphone of tablet kan bedienen. Zo wordt het gebruiksgemak enorm verbeterd.

Heel wat voordelen

Zoals hierboven vermeld is het voordeel van een geconnecteerde airco het comfort. Ben je aan het winkelen en wil je niet thuiskomen in een oven? Met je geconnecteerde airco kan je de temperatuur van op afstand regelen via je smartphone en een reeks gegevens raadplegen via een app. Doordat het apparaat verbonden is met de WiFi van je woning kan je taken zoals starten en stoppen en de temperatuurregeling op afstand regelen.

Het is natuurlijk mogelijk om de uren waarop de airco moet aanstaan te plannen op je tablet of smartphone, en dat voor al de uitgeruste apparaten! Zo beperk je het energieverbruik van die, vaak energievretende, apparaten door ze niet te laten draaien wanneer het niet nodig is.

Bepaalde geconnecteerde airco’s houden trouwens niet enkel rekening met de binnen- en buitentemperatuur, maar ook met de weersvoorspellingen om zo het elektriciteitsverbruik maximaal te verminderen! Sommige apparaten houden zelfs rekening met je verplaatsingen en passen de temperatuur van de ruimte in functie daarvan aan. Als je, bijvoorbeeld, niet in een ruimte bent, wordt de airco automatisch uitgeschakeld.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼