Hout, pvc en aluminium combineren

Kiezen tussen hout, pvc of aluminium? Het is vaak één van de eerste zaken waar je tussen moet kiezen als je nieuwe ramen en/of deuren wil. Maar, je hoeft eigenlijk helemaal niet te kiezen. Wil je deze materialen combineren, dan is dat perfect mogelijk.

Ga aan de slag met verschillende materialen

Uiteraard kun je al je ramen en deuren in hetzelfde materiaal laten uitvoeren, maar je kunt ook opteren voor een samenstelling van pvc en aluminium of hout en aluminium.

  • Ga je voor de combinatie pvc en aluminium, dan krijg je de strakke aluminium uitstraling, de lange levensduur én het makkelijk schoonmaken in combinatie met de waterdichtheid en de sterke isolatie van pvc. Bovendien is pvc ook wat goedkoper, wat de totaalprijs drukt.
  • Bij de combinatie hout en aluminium, dan krijg je de sterke thermische en akoestische isolatie van hout, in combinatie met de strakheid van aluminium. Bovendien kun je kiezen tussen verschillende houtsoorten en kun je op termijn de kleur van je hout makkelijk veranderen.

Kleuren bij de vleet

Ga je voor een combinatie van materialen, dan heb je de keuze uit een waaier aan kleuren. We geven je alvast enkele tips mee om een doordachte keuze te maken:

  • Heb je een lichte gevel, dan zorgen donkere ramen en deuren voor contrast. Een donkere gevel? Ga dan voor lichte ramen en deuren. Let ook op de kleur van de voegen, deze kunnen de uitstraling van je geven maken of kraken.
  • Donkere kleuren zijn vandaag het populairst. Zwarte en grijze ramen zien we steeds vaker opduiken in moderne woningen.

Een verstandige investering

Goed isolerende ramen en deuren zijn een verstandige investering. Zeker met de huidige energieprijzen is er een snelle terugverdientijd. Weet dat er ook premies zijn waar je voor in aanmerking kunt komen als je gaat isoleren. Doe dus zeker wat opzoekwerk of informeer bij een vakman. De kostprijs van ramen en deuren kunnen sterk uiteen lopen, vraag dus steeds meerdere offertes op.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼