Mila: “Heb je er al aan gedacht om je ramen in winterstand te zetten?”

Ik wou het met je hebben over een tip die ervoor kan zorgen dat je huis beter geïsoleerd is: hoe gek het ook kan klinken, je kan je PVC of aluminium ramen van ‘zomerstand’ naar ‘winterstand’ omschakelen. Een manier als een andere om enkele graden dus euro’s te besparen!

Dit trucje, waarbij de afdichting van het raam wordt aangepast, is niet nieuw, maar wordt door het grote publiek nog te vaak genegeerd. We leggen uit hoe dat moet.

Begin met het openen van je raam: je moet een klein metalen pinnetje vinden op het raamkozijn. Het zit meestal iets lager dan het niveau van de klink. Als je het pinnetje gevonden hebt, hoef je het enkel nog maar om te draaien!

Afhankelijk van het model heb je een schroevendraaier, een inbussleutel of een tang nodig om hem te draaien. Ik moest de tang gebruiken: spijtig genoeg, want met een schroevendraaier gaat het veel gemakkelijker.

Het principe?

Het principe is dat hoe meer je de het knopje draait, hoe meer druk er op de raamafdichting komt en hoe beter de luchtdichting is. Actie en reactie. Je hoeft niet als een gek te draaien: één volledige draai is genoeg! De schroef, die meer drukt tegen de raamstijl, zal minder koude lucht binnenlaten. Dat is alles!

Anderzijds zal je, als het zomer wordt, het knopje terug een beetje los moeten maken, om de druk weg te nemen en zo een betere uitzetting en ventilatie van de materialen mogelijk te maken. logisch!

Beloof je om het te proberen? In tijden van energiecrisis, moeten we alles besparen wat we kunnen…. "De schroeven aandraaien" is vaak een goede zaak: in de winter geldt dat des te meer!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼