Telewerken: 7 onmisbare tips om je warm te houden zonder zware energiefactuur!

In de winterperiode kan van thuis uit werken zonder te bevriezen een echte uitdaging zijn. Dit zijn 7 eenvoudige tips om je warm te houden tijdens het thuiswerken, zonder dat je daar achteraf de (energie)rekening voor gepresenteerd krijgt…

office computer
Remy Loz

1. Kleed je in laagjes en vergeet de uiteindes van je lichaam niet

Om je te beschermen tegen de kou, gaat er niets boven je in verschillende lagen kleden. En vergeet daarbij vooral de uiteinden van je lichaam niet: een muts (veel warmte gaat verloren via het hoofd), warme pantoffels met een paar dikke sokken en handschoenen zijn je bondgenoten. Voor extreme situaties bestaan er verwarmde dekens of capes. Het kan wat voor de hand liggend lijken, maar geloof ons: vaak wordt warme kleding vergeten.

2. Warmwaterkruiken

Het is dan misschien een trucje uit grootmoeders tijd, maar het blijft erg efficiënt: plaats het onder je voeten en je zal versteld staan van het effect! Er bestaan ook mini warmwaterkruiken waarmee je je handen kan verwarmen.

3. Een beetje beweging

Het kan misschien weinig praktisch lijken, maar er bestaat zoiets als een bureaufiets waarmee je niet enkel aan je figuur werkt en jezelf verwarmt, maar waarmee je ook elektriciteit genereert! Die investering kan snel terugverdiend zijn!

4. Je woning verluchten

Het lijkt misschien paradoxaal op het eerst gezicht, maar je huis verluchten kan de vochtigheidsgraad doen dalen, zodat je efficiënter kan verwarmen. Vochtige lucht kost meer energie om op te warmen.

5. Ongebruikte ruimetes afsluiten

Werk indien mogelijk in een geïsoleerde kleine ruimte, een kleine kamer bijvoorbeeld, in plaats van in de woonkamer. Daarmee concentreer je de warmte in een beperkte ruimte.

6. Tapijten en isolerende gordijnen

Dikke tapijten en isolerende gordijnen zijn een goede manier om warmteverlies te beperken. Ze vormen een extra barrière tegen de kou, vooral op betegelde vloeren of voor slecht geïsoleerde ramen.

7. Warme dranken

Warme dranken zoals thee of koffie helpen om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Zoek voor de lunch een balans tussen calorieën om je warm te houden en een maaltijd die licht genoeg is zodat je niet achter je toetsenbord in slaap valt!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼