De meerwaarde en aandachtspunten van elektrische verwarming

Elektrische verwarming zit in de lift. De warmtepomp is een gekende oplossing, maar er zijn er nog heel wat andere. Wij zetten ze over voor je op een rijtje en geven de voor- en nadelen mee. Elektrische verwarming heeft niet altijd een meerwaarde, dat kunnen we je wel verklappen.

De verschillende types elektrische verwarming

Convectoren

Bij dit systeem wordt koude lucht aangetrokken, wordt deze met de weerstand verwarmd om deze met een ventilator in de ruimte te verspreiden. De ruimte warmt met dit type verwarming snel op, maar koelt even snel weer af.

Radiatoren

Een elektrische radiator beschikt over een elektrische weerstand die warmtegeleidende vloeistof opwarmt. Zo krijg je een combinatie van stralings- en convectiewarmte.

Stralingspanelen

Deze panelen verwarmen de massa. Snelle, plaatselijke warmte is het gevolg. Panelen zijn perfect geschikt voor kleine ruimtes.

Accumulatoren

Een accumulator werkt met vuurvaste stenen, waar de warmte tot 48 uur wordt opgeslagen. Via een thermostaat kan de ruimte vervolgens opgewarmd worden.
Vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan rechtstreeks onder de vloer geplaatst worden. Dit levert snelle stralingswarmte op.

De meerwaarde van elektrische verwarming

Een groot voordeel van de bovenstaande types elektrische verwarming is de aankoopprijs. De prijzen van elektrische verwarmingstoestellen liggen lager dan die van andere toestellen. Een klassiek cv-systeem is een stuk duurder. Bovendien is het installeren van deze toestellen ontzettend eenvoudig. Behalve vloerverwarming, kun je de andere oplossingen simpelweg in de stekker steken.

Een elektrische verwarming zorgt voor snelle warmte, in enkele minuten tijd zorgen ze voor de nodige warmte.

Aandachtspunten van elektrische verwarming

Het verbruik van elektrische verwarming is wel een nadeel. Het rendement van een elektrische verwarming is al bij al beperkt en de prijzen van elektriciteit zijn vandaag de dag zeer kostelijk.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼