Verwarming: 4 geweldige innovaties!

Bent u van plan om een huis te renoveren of een nieuwe woning te kopen? Weet dan dat er op vlak van verwarmingstechnieken weer heel wat innovaties zijn!

Smart Home

Na vloerverwarming, nu ook verwarmde muren!

De verwarmde muur werkt dankzij een netwerk van leidingen die erin werden geplaatst en zijn aangesloten op het centrale verwarmingscircuit dat het water verwarmt. Dit kan een verwarmingsketel of een warmtepomp zijn. Er bestaat ook een wandverwarmingssysteem in de vorm van een infrarood verwarmingsfilm. In tegenstelling tot de eerste oplossing, werkt die door een aansluiting op de elektrische installatie van de woning.

De verwarmde muur verspreidt de warmte in de kamer in twee fasen: door convectie, waarbij de leidingen verwarmd door water geven de warmte door aan de muren, maar ook door straling, met de muren die warmte in de kamer overbrengen. De bewoners van de ruimte profiteren daarom van een zachte warmte, verspreid via de muren. Bij dit type verwarming wordt de omgevingslucht niet direct verwarmd. Dit heeft een voordeel ten opzichte van convectie, omdat de straling geen stof opwekt en dus zorgt voor een gezondere lucht.

Dit is geen radiator

Het Curve-model ontworpen door de firma Foursteel is een echt kunstwerk. Het ontsproot uit de pen van ontwerper Patrick Pedrosa. Het is een object dat door zijn onconventionele vorm meer op een hedendaagse sculptuur dan op een radiator lijkt. Gemaakt van roestvrij staal en met een gepolijste of geborstelde afwerking van de zijkant, kan de voorzijde in zwart of wit uitgevoerd worden, maar ook verschillende RAL-tinten aannemen. Hij wordt geproduceerd in verschillende maten en is verkrijgbaar in een elektrische uitvoering (van 1.500 tot 1.800 W) of kan worden aangesloten op een centrale verwarming.

Voor de badkamer: de verwarmde spiegel

Wil je je badkamer op een subtiele en stijlvolle manier opwarmen? Dan is de verwarmde spiegel iets voor jou. De combinatie van verwarming en een spiegel is inderdaad erg praktisch en bespaart veel ruimte. Concreet bestaat dit accessoire uit een klein infrarood paneel in de vorm van een spiegel. Het werkt met behulp van lange golven, wat betekent dat de warmte niet de lucht verwarmt, maar onmiddellijk de muren, het plafond en alle objecten in de kamer. Deze manier van verwarmen is aangenaam en creëert een intens gevoel van warmte, dat te vergelijken is met zonnestralen. In de badkamer zal uw spiegel niet langer bedekt zijn met condensatie, aangezien de warmte die direct elimineert. Dit accessoire wordt meestal op twee manieren geïnstalleerd: verbonden met een schakelaar of met een thermostaat. De tweede optie is de meest economische.

"Ga niet op de radiator zitten"

Haat u deze waarschuwing? Dat is er goed nieuws, want de Deense radiatorfabrikant Hudevad heeft zojuist een model gelanceerd dat bestaat uit een verwarmde bank. Het heet Concilio en combineert de functies van radiator en zitplaats, en is daarmee perfect geschikt voor een inkomhal of een kantoor. Het model is ontworpen om te worden aangesloten op een conventioneel centraal verwarmingssysteem en heeft dus nood aan warm water. Deze verwarmde bank wordt aangeboden in massief gelakt gelamineerd beukenhout, bekleed met een grijs metalen behuizing. Andere opties zijn op aanvraag beschikbaar.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼