Is een slimme stekker wat voor jou?

Met de peperdure energie, spring je er maar beter verstandig mee om. Smart stroom kan daar zeker bij helpen. Maar het automatisch bedienen van je lampen, het sproeien van je tuin of het aan- en uitzetten van je wasmachine, biedt soms ook simpelweg meer levenscomfort. Met een slimme stekker speel je het klaar. Wij vertellen je er graag wat meer over.

smart plug

Wat is een slimme stekker?

Een slimme stekker is een belangrijke pijler van een smart home, het maakt je normale apparaten immers slim. Steek je apparaat in een slimme stekker en je maakt er meteen een smart product van. Hierdoor kun je het op afstand bedienen met je smartphone en in heel wat gevallen kun je ook perfect het energieverbruik bijhouden en eventueel een tijdsinterval instellen voor de werking.

Beschik je over een slimme stekker, dan kun je ook werken met een slimme schakelaar. Dit is een aan- en uitknop die je bijvoorbeeld aan de muur monteert, maar er zijn ook draagbare exemplaren. Zo hoef je niet je smartphone te gebruiken om je toestellen aan of uit te zetten.

Waar zit de meerwaarde van je slimme stekker?

Een slimme stekker of schakelaar maakt je leven net een tikkeltje makkelijker. Je hoeft niet meer thuis te blijven om toestellen te doen werken, je moet je minder verplaatsen, … Bovendien hoef je je apparaten niet te vervangen, kun je meerdere apparaten tegelijkertijd bedienen en kun je werken met timers. Vaak krijg je ook meer inzicht in je energieverbruik, wat aanzet tot een meer duurzame aanpak.

Zijn er ook aandachtspunten?

Wil je met slimme stekkers werken, dan heb je wel een app nodig om er optimaal gebruik van te maken. De dag van vandaag geen ramp. Verder heb je ook een kwalitatieve wifiverbinding nodig. Soms moet je dit aanvullen met een basisstation om de stekker via een app op je telefoon te kunnen bedienen.

Hoewel slimme stekkers niet goedkoop zijn, bieden ze toch heel wat meer voor- dan nadelen. Wil je comfortabeler wonen en meer levenskwaliteit, dan vallen ze dus zeker te overwegen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼