Wanneer vormen transparante zonnepanelen een optie?

Binnenvallend daglicht combineren met zonnepanelen? Dat kan! Transparante zonnepanelen zijn dan de oplossing. Zo geniet je van het rendement van je zonnepanelen én blauwe lucht.

Waar zit de meerwaarde van transparante zonnepanelen?

Uiteraard is ook hier de belangrijkste meerwaarde, dat je bespaart op je energierekening. Bovendien is zelf opgewekte energie een stuk duurzamer. Zijn normale zonnepanelen geen optie, omdat je bijvoorbeeld een klein dak hebt. Lukken gewone panelen niet, dan vormen transparante zonnepanelen misschien een optie. Deze kun je bijvoorbeeld op je overkapping, carport of serre plaatsen. Deze panelen zijn gemaakt van gelaagd glas, waardoor ze robuust zijn. Bovendien hoef je niet op lelijke, zwarte panelen te kijken.

Worden transparante zonnepanelen veel gebruikt?

 

Bij heel wat kantoorgebouwen zijn ze al langer in gebruik, maar ook bij serres komen ze meer en meer voor. Vaak zien we deze panelen ook terugkomen in de carport, waar ze meteen voor elektriciteit voor de wagen kunnen zorgen. Ook in veranda’s komen transparante panelen veelvuldig voor.

Toch enkele aandachtspunten …

Ga je aan de slag met transparante zonnepanelen, dan zijn er toch enkele punten om op te letten. Weet dat deze panelen minder efficiënt zijn dan de traditionele panelen. Omwille van hun transparantie, leveren ze minder rendement op. Transparante panelen zijn ook een stukje duurder in aankoop, waardoor het langer duurt vooraleer je je investering recupereert. Reken toch op een meerprijs van om en bij de 25% per paneel. Al blijft dit afhankelijk van de kwaliteit en je leverancier van zonnepanelen.

Vanuit visueel oogpunt vallen transparante zonnepanelen dus zeker te overwegen, maar weet dat je een stuk duurder af bent. Informeren kan uiteraard nooit kwaad en de voorbije jaren zijn ook deze panelen goedkoper geworden.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼