Vacuümglas, uitstekend isoleren

Heel wat warmte gaat door je ramen verloren. Zelfs bij dubbelglas is dit nog het geval. De oplossing? Vacuümglas. Deze variant mag dan nog niet zo bekend zijn, het glas heeft wel een uitstekende isolatiewaarde. We vertellen je er graag wat meer over.

Window profile

Topglas voor je woning

Zit je nog met enkel glas, dan heb je maar één laag glas en is er geen isolatie. Pas vanaf twee lagen glas met daartussen lucht, ook wel de spouw genoemd, heb je een isolerende werking. We spreken dan van isolatieglas. Hier bestaan verschillende varianten in:

  • Dubbelglas
    Dit zijn twee glasplaten met lucht tussen. De isolerende werking is beperkt.
  • Hoogrendementsglas
    Het dubbelglas is van een coating voorzien op één van de glasplaten en er zit isolerend glas tussen de platen. Hierdoor isoleren deze ramen een stuk beter.
  • Driedubbel glas
    Hier zijn drie glasplaten met coating en gas. Deze ramen isoleren nog beter, maar zijn ook een stukje dikker.

Verder is er dus ook nog vacuümglas. Dit is een isolatieglas dat bestaat uit twee glasplaten. De isolatiewaarde ligt in lijn met die van driedubbel glas, omdat er op één van de glasplaten een super isolerende coating is voorzien. Tussen de ramen is een vacuüm voorzien.

De meerwaarde van vacuümglas

Vacuümglas isoleert uitstekend, terwijl er slechts een beperkte dikte is. Deze ruit is tot 4 keer dunner en een heel stuk lichter dan driedubbel glas. Het zichtvlak is ook groter en zelfs in oude huizen kunnen deze ramen moeiteloos geplaatst worden. Ook akoestisch heeft dit glas een uitstekende werking. Deze ramen gaan zo’n 25 jaar mee en er is geen verlies aan kwaliteit, dit in tegenstelling tot bij andere types ramen. De ramen zijn 100% recyclebaar en dus duurzaam.

Niet goedkoop

Vacuümglas is zeker niet goedkoop. Reken op minstens het dubbele van driedubbel glas. Meteen ook de reden waarom dit glas nog beperkt gebruikt wordt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼