Aan de slag met dakplaten

Een nieuw dak? Dan kun je aan de slag met dakpannen. Deze pannen zijn er in verschillende formaten en beschermen goed tegen weer en wind. Meer en meer mensen opteren voor dakplaten in plaats van een regulier dak. Logisch, want dakplaten kunnen makkelijk geplaatst worden en zijn betaalbaar.

Michael Jasmund

Waar zit de meerwaarde van dakplaten?

Dakplaten kunnen snel geplaatst worden, bieden bescherming en je geniet van een water- en winddicht dak. Wil je nog een stapje verder gaan? Opteer dan voor geïsoleerde dakplaten, zo bespaar je ook nog eens op je energiefactuur. Weet dat dakplaten zeker niet minderwaardig zijn qua kwaliteit. In het beste geval gaat een dakpan 50 jaar mee.

Verschillende soorten dakplaten beschikbaar

Er zijn in grote lijnen, 3 verschillende soorten dakplaten:

  • Enkelwandige dakplaten die geschikt zijn voor ruimtes als garages, stallen en meer.
  • Geïsoleerde dakplaten zijn geschikt voor huizen, loodsen, bergingen en tuinhuizen.
  • Anti-condens dakplaten zijn er voor carports.

Weet dat er ook lichtdoorlatende dakplaten zijn, deze zijn gemaakt uit polycarbonaat. Deze platen laten natuurlijk licht door en kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Bovendien zijn deze platen ijzersterk en UV-bestendig.

Makkelijk te monteren

Dakplaten zijn heel makkelijk te leggen en vaak volstaan slechts enkele platen. In de breedte zorg je best voor een overlapping van één kanaal, terwijl je in de diepte best voor een overlap van minimaal twintig centimeter kunt opteren. Met bouten, schroeven en waterdichte kapjes kun je je dak makkelijk leggen en voorkom je dat er regenwater binnenkomt. Ben je niet echt handig, dan kun je het ook aan een externe professional overlaten.

✨ Zoek je een nieuwbouwproject om te investeren of om in te wonen? Ontdek onze selectie van nieuwbouw in heel België! Of je nu een ervaren investeerder bent, een toekomstige huiseigenaar of gewoon op zoek bent naar opportuniteiten, ons assortiment nieuwe projecten zal je verleiden en voldoet aan al je verwachtingen. 🏗️ 🏘️ Laat je inspireren door ons aanbod nieuwbouw en vind het perfecte pand om je dromen en projecten te realiseren! 🎯 🚀 🎯 📈 💸✨