Hoe water hergebruiken uit uw airco: onze 5 tips

Water is een kostbaar en steeds schaarser wordend goed. Wist u dat uw airco door condensatie water produceert dat op verschillende manieren kan worden hergebruikt?

water air conditionner

Hoe water uit uw airconditioner opvangen

Om water uit uw airco te verzamelen, moet u eerst de klep vinden die overtollig water uit uw apparaat verwijdert. Deze klep bevindt zich meestal aan de achterkant of onderkant van de buitenunit van uw airco. Zodra u de klep hebt gevonden, plaatst u er een bak onder om het aftapwater op te vangen. Zorg ervoor dat de container groot genoeg is om het water op te vangen dat wordt geproduceerd terwijl de airco draait. Controleer regelmatig om te voorkomen dat het overloopt en vergeet niet om de container regelmatig te legen en schoon te maken om de groei van bacteriën of schimmels te voorkomen.

Als uw airco op hoogte is geïnstalleerd, kunnen leidingen worden geïnstalleerd om het condenswater naar een bak op de vloer te leiden. Zorg er ten slotte eerst en vooral voor dat uw airco goed werkt en geen chemicaliën of giftige producten bevat die het water kunnen verontreinigen. Als u twijfelt, is het misschien het beste om beroep te doen op een professional om uw airconditioningsysteem te controleren.

1. Planten water geven

Het water dat door uw airco wordt geproduceerd, is gedestilleerd water, dat niet rijk genoeg is aan voedingsstoffen voor planten. Het levert echter het belangrijkste element van hun groei: H2O-moleculen. Je kunt het dus gebruiken om je planten water te geven, zolang je maar extra voedingsstoffen toevoegt, vooral voor kamerplanten in potten die geen andere voedingsbron beschikbaar hebben.

2. Gebruik in strijkijzer

Het water in je airco is vrij van kalkaanslag, waardoor het perfect geschikt is voor het strijken van kleding. Zo heb je geen vlekken op de kleding en minder problemen met je strijkijzer!

3. Het huis of de auto schoonmaken

Dit water kan ook worden gebruikt voor verschillende schoonmaaktaken in huis. Of het nu gaat om het poetsen van vloeren, ramen, het afstoffen van meubels of zelfs het maken van uw eigen milieuvriendelijke wasmiddel, water uit uw airco kan hiervoor perfect dienen.

4. Ruitensproeier in de zomer

Dit water is zeer nuttig voor het reinigen van ramen en kan zelfs worden toegevoegd aan de ruitenwissertank voor kalkvrij water bij het reinigen. Wees echter voorzichtig: in de winter is dit water niet geschikt, omdat het kan bevriezen, wat de slangen kan beschadigen.

5. Toiletten doorspoelen

In sommige gevallen wordt condenswater van de airco opgevangen om in het toilet te gebruiken. Dit komt echter nog weinig voor in privéwoningen. Maar dat kan snel veranderen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼