Pellets: zijn je oude pellets nog bruikbaar? Hoe bewaar je ze goed?

Pellets, een gewilde hernieuwbare energiebron, vereisen speciale aandacht voor hun bewaring. Ontdek hoe je ze moet opslaan en de kwaliteit ervan kunt controleren.

Pellets

Pelletkachels en -ketels zijn erg populair vanwege hun economische en milieuvriendelijke eigenschappen in vergelijking met andere verwarmingsmethoden.

Tips voor de opslag van je pellets

Pellets, gemaakt van zaagresten of duurzaam hout, zijn gevoelig voor schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Om ze goed te bewaren, doe je het volgende:

  • Bewaar ze op een koele, droge en goed geventileerde plaats.
  • Houd ze in hun oorspronkelijke zakken.
  • Plaats de zakken op houten palletten of droog karton.

Duurzaamheid van pellets

Goed nieuws! Pellets hebben geen vervaldatum. Als ze onder optimale omstandigheden worden bewaard, kunnen ze meerdere jaren na aankoop worden gebruikt. Het wordt echter aanbevolen om pellets van het lopende jaar te gebruiken om risico’s te voorkomen. Zorg er ook voor dat het vochtgehalte bij aankoop rond de 6% ligt.

Hoe controleer je de kwaliteit van je pellets?

Bij het openen van een zak moeten de pellets droog zijn. Als ze plakkerig zijn, is het vochtgehalte te hoog, wat je kachel kan verstoppen. Ze moeten gemakkelijk breekbaar aanvoelen. Als ze te droog zijn, zullen ze snel verbranden.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼