Gaan de gasprijzen in 2024 omlaag?

Volgens ICIS Consulting, een expert en waarnemer van de wereldwijde energiemarkt, zullen de gasprijzen in 2024 naar verwachting dalen. Lees mee waarom.

gaz
Myko M

De huidige daling van de gasprijzen komt volgens ICIS Consulting in een context die onzeker blijft, met name vanwege "zorgen over de aanvoer van vloeibaar aardgas via de Rode Zee". De Jemenitische Houthi-rebellenbeweging, gesteund door Teheran, heeft inderdaad een reeks aanvallen uitgevoerd die veel schepen ertoe hebben aangezet dit deel van de wereld te vermijden, waaronder de Straat van Bab el-Mandeb die als een risicogebied wordt beschouwd. Ongeveer 10 procent van de maritieme handel in de wereld, 12 procent van de olie die per schip wordt verhandeld en 8 procent van ‘s werelds vloeibaar aardgas gaat echter door de Rode Zee.

Ondanks deze problemen zijn de gasprijzen in Europa niet gestegen. Uiteindelijk gaat slechts 5% van de aanvoer van ons continent door dit gebied. Qatar is de enige grote leverancier die LNG via de Straat van Bab el-Mandeb naar Europa vervoert. De rest van het LNG dat in onze regio wordt verbruikt, komt via de Atlantische Oceaan vanuit de Verenigde Staten aan. Volgens ICIS Consulting zou de gasprijs in 2024 verder kunnen dalen, aangezien de vraag in Europa structureel zwak blijft. Dit is voldoende om een neerwaartse druk op de gasprijzen uit te oefenen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼