Vastgoedschenkingen: waarom nemen ze af?

In 2023 zijn vastgoedschenkingen in België met 9% gedaald! Hoe valt die daling te verklaren?

senior couple agreeing

Volgens de notarisfederatie Fednot heeft België in 2023 29.299 schenkingen van onroerend goed geregistreerd, wat een daling van 9% ten opzichte van 2022 betekent.

En per regio?

De daling van vastgoedschenkingen wordt waargenomen in alle regio’s: Vlaanderen staat nog steeds bovenaan met 19.169 schenkingen, gevolgd door Wallonië met 7.893 en Brussel met 2.312. De regionale verdeling is niet significant veranderd ten opzichte van voorgaande jaren.

Hoe kan die afname verklaard worden?

Notaris Sylvain Bavier wijst op de impact van de algemene economische situatie: "De algemene economische situatie, inflatie, conflicten in Oekraïne en spanningen in het Midden-Oosten hebben mensen ertoe aangezet om minder vrijgevig te zijn."

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼