Uitvouwbare huizen, wat zijn dat? En hoeveel kosten ze?

Lichte en snel op te zetten uitvouwbare huizen weten steeds meer mensen te verleiden. In die mate dat ze een plek kunnen veroveren als oplossing voor de toekomst?

Een uitvouwbaar huis: wat is het?

Uitvouwbare huizen zijn een grootse innovatie in de bouwsector. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn het geen tijdelijke constructies maar echte huizen. Vaak zijn ze gemaakt van hout, en ontworpen om snel in elkaar te worden gezet met behulp van prefab panelen die in elkaar passen. Deze methode verkort de bouwtijd aanzienlijk: niet langer meerdere maanden, maar wel slechts een paar dagen.

Waarom uitvouwbaar?

Heel eenvoudig omdat het huis vaak… in elkaar gevouwen wordt geleverd! De muren en daken worden dan uitgevouwen met behulp van krikken of hefsystemen.

Voor- en nadelen

Uitvouwbare woningen hebben heel wat voordelen: een snelle bouw, een flexibel ontwerp en mogelijk een beperktere impact op het milieu. Je kan je woonruimte personaliseren en het huis aanpassen aan je veranderende behoeften. De opstartkosten kunnen echter hoger zijn dan bij traditionele bouw en bepaalde aspecten, zoals weerstand tegen extreme weersomstandigheden, kunnen vraagtekens oproepen.

Budget?

De prijs van een uitvouwbare woning varieert sterk, van €30.000 voor 35 m² tot meer dan €100.000 voor modellen met een grotere oppervlakte.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼