Innovatie: dit is hoe je je zonnepanelen beveiligt

Verhalen over gestolen zonnepanelen zijn minder zeldzaam dan je zou denken. Inspelend op die vaststelling biedt een bedrijf een systeem aan om je installatie te beveiligen.

steal solar panel

Solar Fiber biedt een beveiligingssysteem voor zonnepanelen. Het systeem is ontworpen door technologie-experts en maakt gebruik van optische vezels om pogingen tot diefstal te detecteren.

Het principe is even eenvoudig als effectief: optische vezels worden geïntegreerd in de structuur van de zonnepanelen. Bij een poging tot diefstal wordt de vezel verbroken, waardoor er direct een alarm afgaat. Deze technologie is zeer effectief om dieven af te schrikken en zonnepanelen-installaties te beveiligen.

Het Solar Fiber-systeem is geschikt voor verschillende soorten zonnepanelen en kan worden geplaatst op bestaande installaties of geïntegreerd in de ontwerpfase, meldt de fabrikant. Bovendien is het compatibel met andere beveiligingssystemen die eerder gemonteerd werden.
De initiële kosten van de installatie lijken misschien hoog (de kaart kost €270…) als je kijkt naar de risico’s… Maar het gaat om een eenmalige kost! In Zuid-Afrika heeft een bedrijf een andere, eerder originele oplossing bedacht voor het probleem van diefstal van zonnepanelen: panelen die er beschadigd uitzien!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼