Dit bedrijf geeft een ongebruikelijke truc om dieven van zonnepanelen af te schrikken!

Vanwege de toenemende diefstallen van zonnepanelen in Zuid-Afrika heeft een Europese fabrikant een onverwachte oplossing bedacht: “beschadigde” panelen!

De stijgende energiekosten en frequente stroomstoringen hebben veel Zuid-Afrikanen ertoe aangezet over te stappen op zonne-energie. In 2023 bereikten de leveringen van zonnepanelen een recordwaarde van 3,6 miljard rand (177 miljoen euro).

Met die groei zijn diefstallen van zonnepanelen een groot probleem geworden. Volgens NeoZone vinden inbraken voornamelijk overdag plaats, waarbij niet alleen huishoudens, maar ook boeren worden getroffen!

Een innovatieve oplossing tegen diefstal

Om dit probleem aan te pakken, heeft een Europese fabrikant van zonnepanelen een originele oplossing bedacht. Ze bieden zonnepanelen aan met zichtbare schade, zoals ontbrekende hoeken, gebarsten glas, enz. Hoewel die panelen er beschadigd uitzien, werken ze perfect en vangen ze efficiënt zonlicht op.

Die aanpak heeft tot doel dieven af te schrikken door hen te laten geloven dat de panelen tweedehands of defect zijn. De strategie blijkt effectief te zijn, aangezien zelfs experts zijn misleid door het uitzicht van de panelen, meldt businesstech.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼