Mila: “Koop geen lege potten, er bestaat een recuperatie-oplossing!”

Bij ons thuis houden we van gefrituurde ui. Er wordt geen salade of hamburger gegeten zonder gefrituurde ui op. Ik heb dus regelmatig lege bakjes in hard plastic in mijn afvalsorteerbak liggen. En dat maakt me wat triest: ze hebben een mooie grootte, zijn stevig en voorzien van een deksel dat in een handomdraai te sluiten is.

Ik stelde de vraag aan alle huisgenoten wie er een pot zou kunnen gebruiken om allerhande prullen in op te bergen. Zoals gewoonlijk hadden mijn tieners geen boodschap aan knutselen met hun moeder, maar ze wilden natuurlijk wel het eindproduct krijgen.

Ik kocht acrylverf. zwart voor mij, knaloranje voor mijn zoon en koningsblauw voor mijn dochter. Ik haalde ook een rol zelfklevend kaftpapier boven dat ik gebruikte om mijn schriften te kaften. En tot slot ook nog een rol plakband, het soort dat ik gebruik wanneer ik muren verf.

Ik had een twintigtal afgewassen en gedroogde potten ter beschikking. Er was dus werk aan de winkel. De eerste stap? Vormen uitknippen uit het zelfklevend papier. Ovalen voor mij, rechthoeken voor mijn zoon en cirkels voor mijn dochter. Ik kleefde ze op één van de zijden van de plastic potten. Telkens op dezelfde plaats. Ik deed hetzelfde voor elke pot: de plastic sluitrand van de potten afplakken met de schilderstape. En dan kwam het leukste gedeelte!

Ik gebruikte een spons om de potten te verven. Op die manier vermijd je borstelstrepen en krijg je een meer getextureerd effect. Ik was er wel even mee bezig, met meerdere lagen per pot. En telkens wachten tot de verf op de potten droog was.

Daarna brak het moment aan om de deksels aan te kleden. En dat moet heel secuur uitgevoerd worden. Ik had nog wat vellen zelfklevend kurk liggen (van twee millimeter dik). Nu was het perfecte moment om dat ge gebruiken. Ik knipte cirkels uit die even groot waren als de deksels. En stroken die rond de omtrek van de deksels passen. De beschermingsfilm verwijderen en kleven maar!

En klaar is Kees! Ik verwijderde voorzichtige de tape van de sluitrand en de folie van één van de zijden van de potten: de verf mocht niet beschadigd geraken. De deksels gingen op de potten en… wat een look!

Iedereen gebruikte ze om zijn eigen spulletjes in op te bergen. Gefrituurde uien maakten plaats voor veelkleurige kralen, vaatwasblokjes, snoep en chocolade, kantoormateriaal, …

Recycleren, da’s ook een feest voor de ogen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼